De Volkskrant helpt elite voor God spelen

Playing God

De Urker Visboer die hier donderdagochtend in het dorp staat, snapt beter dan ‘De Volkskrant’ , wat er nu uit naam van allerlei ‘crises’ van klimaat tot Corona door autoriteiten over ons wordt uitgestort.

Zakelijke elite-clubs als World Economic Forum streven controle na over alle mensen voor creatie van ‘De Nieuwe Mens’ en ‘De Nieuwe Wereld’, na op de Grote Reset’-knop te drukken… ‘… ‘Ken je de Bijbel?’, vroeg de Urker. ‘Dat is de mens die als God wil zijn’, stelde hij bij het kibbeling bakken.

Even op een knop drukken en kijken wat gebeurt…

De Grote Reset
Ook met slechts oppervlakkige bestudering van de webzijde van het World Economic Forum, hun netwerk en mondiale invloed, en de wetenschap dat zij met Bill Gates een oefening hielden voor een Corona-pandemie in oktober 2019 (Event 201), geheel toevallig voordat er een virus uitbrak, dan kun je toch zien: hier moet toch van (een mate van) voorbedachte rade sprake zijn.

Alsof ze er op wachten om in 2020 een machtsgreep te doen, onder het motto ‘verspil geen goede crisis’. Dus heet de volgende ontmoeting van de topdogs van het grootbedrijf in Davos ook ‘The Great Reset’: wij bankiers en multinational-bazen die even op ‘de knop’ gaan drukken om de hele wereld naar onze hand te zetten.

Met het Britse Koningshuis

De geest van de techneut.
Met zo’n woord verraadt je meteen een wereldbeeld: dat van de empathie-loze techneut. Je lijkt dan net als iemand die een drone bestuurt om op duizenden kilometers afstand mensen dood te schieten. Voor de oorlog die eeuwige vrede zal brengen.

Dat je totaal geen bekommernis toont voor menselijke gevolgen. Je denkt slechts in termen van technische ‘systemen’, en ‘deskundigen-aanpak’, centrale planning.

Hun plan van aanpak is de vorm van zo’n virus. De mondiale multinational- en bankenelite tot het Britse Koningshuis aan toe is er bij betrokken. Als de oprichter van het World Economic Forum, Klaus Schwab beweert dat hij alle mensen op aarde ‘in harmonie met de natuur’ wil brengen…. vanwege Corona en het klimaat, omdat ze ‘Global Goals’ in een groot Masterplan hebben samengebald.

De 2030 Agenda, de Vierde Industriele Revolutie.

Dus de 1% die met privejet vliegt en banketten voor zichzelf aanricht, wil de overige 99% muilkorven en opsluiten in een China-achtige surveillancestaat. Voor moedertje de planeet.

En stel jezelf dan de vraag: hoe is het mogelijk dat niemand in de mainstream-media hier kritisch over bericht? Volgen die media alleen een partijlijn?

Partijlijn

Dat is wel wat Volkskrant-hoofdredacteur Pieter Klok letterlijk toegaf in een radio-interview in maart; ‘met 1 mond spreken’, gezagsgetrouw napraten van de staat en haar instituten als RIVM. Zonder ook maar naar enig belang achter overheid en instituten te kijken. Zoals de miljoenen-financiering door Bill Gates van vaccinatie-bedrijven gevestigd bij het RIVM als Intravac.

Pieter Klok geeft echter ook aan, dat hij eigenlijk niet gelooft in zijn eigen verkochte wereldbeeld, dat je op gezag van ‘de deskundigen’ blindelings kunt handelen en berichten. Immers, hij erkent ook dat je bij 3 virologen al 4 visies kunt hebben.

Gleichschaltung

Dus terwijl de Volkskrant er graag prat op gaat ‘de’ wetenschap te volgen, moeten ze eigenlijk erkennen dat andere zaken dan ‘intellectuele spitsvondigheid’ of ‘slim zijn op 1 heel klein terrein’ bij besluiten over leven en dood de doorslag geven.

Bij de Volkskrant is die grond voor besluiten ‘Sociale Autoriteit’: het luisteren naar wat een wereldse baas zegt, De Overheid, en de krachten/machten die deze overheid aansturen.

Bij de Urker Visboer kwam ik een ouderwetse meer grootse wijsheid tegen. Vanuit het traditionele Bijbelse geloof dat de Urkers nog koesteren, doorzien ze alle spitsvondigheid. Zij luisteren naar wat de Hemelse Baas zegt in de Bijbel.

Voor alle terreinen van het leven en alle onderdelen van de planeet een Groot Plan

Dus ze doen ook een beroep op autoriteit. De essentie is dus: welke autoriteit vertrouw je meer? Allerlei deskundigen met financiële belangen? Of De Schepper van Hemel en Aarde, wanneer je hebt besloten dat je daarin je vertrouwen wilt stellen, zoals de Urkers doen, net als hun voorouders. Omdat je dat traditionele geloof hebt meegekregen en daar goede ervaringen mee had.

Niet voor niets hebben de Urkers nog een vorm van gemeenschapszin, en weerbaarheid tegen modieuze crises. Daar moet dat geloof iets mee te maken hebben. Ook zijn ze economisch zelfredzaam gebleven, ook nadat hun Zuiderzee werd afgesloten.

Ook de slimme Urkers bleven ‘op Urk’, en droegen zo hun steentje bij aan de vis-economie, dat zou uitgroeide tot het visserijcentrum van Europa.

Dus: wie weet er meer van economie? Een ‘Hoogleraar prof.dr. Slimmeman’ die nooit zijn dure leerstoel afkwam, of iemand die uit niets een groot succesvol bedrijf opbouwt met tientallen of honderden mensen in dienst?

Van wie wil je iets leren? Waarom vertrouw je blindelings iemand met prof.dr. voor de naam, een witte jas, maar niet iemand met levenservaring en wijsheid van eeuwen bij zich?

Het opblazen van het Corona-risico komt World Economic Forum erg goed uit

Alle macht en intellect van de wereld, hoeft nog niet tot iets belangrijkers te leiden: Wijsheid. Een aloud Bijbels thema, en de centrale these achter ‘satan’ is dat de Tegenstander van God aan Hem gelijk wilde zijn. En dat de mens die alle controle over de wereld wil, gelijk is daaraan.

Beter dan God menen te kunnen zijn, een wereld vrij van ziekte maken en zelfs het klimaat op aarde kunnen perfectioneren.

Ken uw klassieken. Dit zijn observaties die al meer dan 2000 jaar door de tijd zijn getest, en steeds als thema blijven terugkomen. Omdat de wereld en mensen blijkbaar zo werken…

Terwijl, wat is ‘het nieuws’, behalve ‘overhaaste geschiedenis’? Hoe zullen we tegen het huidige gebeuren over 10 jaar aankijken of 30 jaar? Zijn we dan een soort George Orwell-achtige dictatuur geworden, iedereen met een digitaal polsbandje of injectie met Certificate Of Vaccination (COV) Identity (ID)?

Omdat je anders niet mag ‘kopen of verkopen’, zonder het teken te dragen

Op Urk zijn ze door hun Bijbelkennis zo gek nog niet als in Den Haag nu. Je ziet dat vanuit de internationale zakenelite al de gewenste politici naar voren geschoven worden, andermaal door De Volkskrant. Het doet je afvragen: wie geeft Pieter Klok zijn instructies, wie betaalt ze om zulk nieuws te brengen?

In de markt zetten van marionetje Sigrid

Volkskrant zet WEF-Marionet in de markt
Sigrid Kaag bezocht al het World Economic Forum in Davos, lijkt daar connecties te hebben gebouwd met de miljardairs en privejetset die ons in harmonie met de planeet willen brengen.

En vervolgens hielp De Volkskrant haar al in de markt zetten als ‘eerste vrouwelijke premier’.

Hun marionetje

Maar wie is zo gek nog D66 te stemmen?

Dat moeten de zelfde mensen zijn, die de Volkskrant blindelings geloven op basis van sociale autoriteit. In plaats van zelf op onderzoek uit te gaan. Dat zijn vaak mensen die op de Bijbel afgeven, daar zou je niets van moeten geloven.

Maar staat het in de Volkskrant, dan geloven ze het blindelings.

Duizenden deskundigen zeggen ‘geef je menselijkheid op’

Deskundigen en Wijzen: zoek het verschil
Een winst van de Corona-nasleep kan zijn. Kijk nog eens kritischer naar het verschil tussen ‘deskundigheid’ en ‘wijsheid’. Waar heb je meer aan? Bij hoeveel van de belangrijke besluiten in je leven, speelde een academische domein-deskundige, iemand die op een heel klein onderdeel van het leven doorleerde, een rol?

Is academie-spitsvondigheid dus De Enige bron waarop je kunt varen als maatschappij? Kan zo’n academicus zulke goede vis vingen, als die van de Urker: kabeljauw met echte structuur, en kan die dat zo goed klaarmaken? Kan die dankzij zijn domeindeskundigheid een goede vader zijn voor zijn kinderen, een hartelijk mens om op te bouwen?

Of wordt ‘de wetenschap’  en ‘de deskundigen zeggen in een nieuwe studie’ weer als klassieke propaganda-truc gebruikt? Dat ze je iets willen verkopen, wat je bij rustig gemoed en gezond verstand nooit zou accepteren…

2 thoughts on “De Volkskrant helpt elite voor God spelen”

 1. Nu je het dan over Urk heb, vraag ik me zo af hoe dat zit met het verspreiden daar van drugs onder de jeugd… Zou dat niet gewoon beleid zijn? Staatspushers? Gecontroleerde invoer. Geen idee hoe dat nu is maar het speelde ooit.
  Net zoals destijds vanuit Batavia de grote verneveling met opium plaatsvond of hier via de Amsterdamse cocainefabriek richting de WO-oorlogspionnen… oorlogen vragen om er gedrogeerd aan deel te nemen…
  Drank (alcohol, het gif dat men “spirit” noemde) was ook altijd al een probaat middel om te verspreiden onder degenen die men wilde onderwerpen…
  En dan monopoliseren en belasten.
  Ik ben benieuwd wat er uit zou komen als je daar een “ouderwetse” onderzoeker opzet. Maar helaas, die zijn er niet meer of worden bijtijds “uitgeschakeld”. Zoals Louis Seveke die de AIVD onderzocht.
  Enne doe mij maar zo’n gerookte gefileerde makreel met van die pepertjes visboer…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *