Dragen van Ezelsoren verplicht stellen?

Broeder Franciscus zegt ‘Memento Mori’.

ZULLEN WE HET DRAGEN VAN EZELSOREN VERPLICHT GAAN STELLEN OM BESMETTING DOOR DE ONZIN, AGITATIE EN SENSATIE VAN MASSAMEDIA, DOMEIN-DESKUNDIGEN EN POLITICI TE VOORKOMEN?

Zowel discussie ‘voor’ als ‘tegen’ is onderdeel van de zelfde propaganda-oefening: een thema als het toegestane karrenspoor van discussie op de agenda krijgen. Moeten we een risicogroep aanwijzen die we wel verplichten tot het dragen van ezelsoren. Is de productiecapaciteit van ezelsoren wel voldoende…

Moeten we de ezelsoren ook in privé-situaties verplicht stellen of alleen bij toegang tot openbare gebouwen? Hoe hoog moeten de boetes zijn wanneer je de ezelsoren niet opzet?

Het thema dat werkelijk er toe doet- en dat zo bewust onbesproken blijft (Niveau 3) is voor de getrainde Bullshitdetector natuurlijk eenvoudig te identificeren: hoe verdedigen wij menselijkheid en vrijheid in een tijd van totalitaire tendensen en de diepste economische depressie ooit op komst, een depressie die al een decennium klaar lag, en die zich nu achter een andere discussie laat verschuilen…

Zoals Jezus Christus al stelde: wie zijn leven wil behouden zal het verliezen, wie zijn leven geeft om mijnentwil, die zal het behouden. Amen. Was het ook niet John Kennedy die waarschuwde dat wie uit naam van ‘veilighed’ zijn vrijheid offert, daar geen van beide voor terug krijgt?

Al te snel slaat men Niveau 3 in de moderne technocratische tijden over, om na slordige behandeling van Niveau 1 (technische gedeelte van domeinexperts) meteen naar Politiek (niveau 4) over te gaan.

Terwijl Niveau 3 als Olifant in de Kamer aanwezig blijft, maar tot onbesproken taboe wordt verklaard.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *